Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ


 ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗ ΔΑΕΤ

Δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το μέλλον και την προοπτική του τόπου, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας και τα εξαπτέρυγά της για τη μετατροπή και στην ουσία τον ευνουχισμό της ΔΑΕΤ ΑΕ, όπως επιτάσσει ο «Καλλικράτης» για τους νέους δήμους.
Η χθεσινή απόφαση θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να προσβληθεί, γιατί αν η δημοτική αρχή της μειοψηφίας δεν διαθέτει το στοιχειώδη νου να εξασφαλίσει και να διαμορφώσει τις προοπτικές ........

για το μέλλον του τόπου, ο νέος δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων θα έχει ..........απολέσει ένα βασικό του όπλο για να πορευθεί στο μέλλον.
Ο Γιώργος Μάρκελλος προβλέποντας την τύχη της ψηφοφορίας, απευθύνθηκε σε όσους ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν θέτοντάς τους το ερώτημα: «Έχετε αναλογισθεί τι θα παραδώσετε στις επόμενες γενεές; Ο πολιτικός πρέπει να δρα και να προβλέπει το μέλλον, ενώ ο πολιτικάντης διαχειρίζεται το σήμερα. Εσείς είστε πολιτικάντηδες».
Η πραγματικότητα είναι ότι ο τόπος απεμπολεί άνευ λόγου ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα που διέθετε έναντι των άλλων δήμων, λόγω του αναπτυξιακού χαρακτήρα που είχε η ΔΑΕΤ.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έφερε ως παράδειγμα τι έχουν κάνει άλλοι δήμοι που διαθέτουν εταιρείες-εργαλεία ανάπτυξης, αλλά η δημοτική αρχή της μειοψηφίας ως να επεδίωκε την καταδίκη του τόπου κώφευε.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Πέτρου, αδυνατούσε να αντιληφθεί και να κατανοήσει τα πολύ απλά, μασημένα λόγια, που τον προέτρεπε η δημοτική σύμβουλος της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και έγκριτη νομικός Εβίτα Κούτμου.
Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας που «ευνούχισε» τη ΔΑΕΤ Α. Ε., η Εβίτα Κούτμου τον προέτρεψε από την επομένη να αρχίσουν την επανάληψη σε όλα τα Δίκαια, που διδάσκονται στις νομικές σχολές των πανεπιστημίων.
Ζητούμενο είναι και αναπάντητο ερώτημα για όσους διαθέτουν νου, τί υποκρύπτεται και γιατί ελήφθη τέτοιου είδους απόφαση που είναι σε βάρος του μέλλοντος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, όπως σχολίαζαν πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες.

(290910)
 loutraki-press
·                                 1:45 μ.μ.

·                                 Write comment
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΓΚΙΩΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ!


Ο Γιώργος Γκιώνης προχώρησε σε αποκαλυπτήρια για να γίνεται αισθητό το έργο που αφήνει πίσω του.
Ωστόσο, ο Γιώργος Γκιώνης σε κάθε έργο δίπλα πρέπει να βάζει μία ταμπέλα, που να αναφέρει πόσο παραπάνω φεσώνεται ο δήμος και ποιοι πλουτίζουν σε βάρος του;
Ο Γιώργος Γκιώνης λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, προχώρησε στην αποκάλυψη του αύλειου χώρου του κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Γιώργος Γκιώνης που άλλαξε τη μελέτη, μετέτρεψε το κτίριο σε διώροφο, εκτοξεύοντας το κατασκευαστικό κόστος πάνω από τις 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όταν το μέσο κατασκευαστικό κόστος δεν υπερβαίνει σε τέτοιου είδους κατασκευές πλούσια τα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Κατ’ αρχήν ο Γιώργος Γκιώνης που γύρισε σελίδα στο σκότος, πρέπει να εξηγήσει στους συμπολίτες του, γιατί έχει στοιχίσει αυτή η κατασκευή τόσα πολλά χρήματα;
Κατά δεύτερο λόγο να εξηγήσει πού πήγαν τα χρήματα των δημοτών και ποιοί είναι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του συνόλου υπερχρεώνοντας το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας;
Κατά τρίτο λόγο, όσοι ψηφίσουν στις 7 Νοεμβρίου το συνδυασμό του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», στην ουσία πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ως να δίνουν έγκριση στο Γιώργο Γκιώνη, την επόμενη κατασκευή να τη φθάσει στις 10.000 ευρώ, ίσως και περισσότερο το τετραγωνικό μέτρο!

(280910)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου