Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη Δημαρχείου Σπάρτης

 

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης  του ....μνημονίου 2.

Αρκετές εκατοντάδες πολίτες από όλη τη Λακωνία, έδωσαν αγωνιστικό παρόν, με πανό , αντιμνημονιακά συνθήματα, συνοδευόμενα από τραγούδια και ξερούς ήχους από άδειες κατσαρόλες! (βλέπε Αργεντινή).
Γύρω στις 7.00 η ώρα, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση και αποφασίστηκε κατάληψη του Δημαρχείου Σπάρτης.....
Μέχρι αυτή την ώρα το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη, από πολίτες της Λακωνίας και όχι μόνο. Η γενική συνέλευση της κατάληψης εξέδωσε α ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο τυπώθηκε σε αντίτυπα τα οποία και μοιράστηκαν από τους πολίτες της κατάληψης στις κεντρικές καφετέριες της Σπάρτης, με σκοπό την αφύπνιση και των υπολοίπων πολιτών. Όπως μάθαμε, απαγορεύτηκε στους τοπικούς δημοσιογράφους η λήψη φωτογραφιών και βίντεο και αυτοί αποχώρησαν άπρακτοι. Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό το πρωτοφανές για την πόλη της Σπάρτης γεγονός, μέσα από τα κινητά και τα blogs, πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν προς συμπαράσταση. Το δημαρχείο επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους πολίτες της κατάληψης ο αντιδήμαρχος Στράτης Βέργαδος, ο Απόστολος Σκρεπέτης και ο Παναγιώτης Συνοδινός. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ η κατάληψη συνεχίζεται. Για ότι νεότερο το Laconicorama θα σας ενημερώσει άμεσα. Ακολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της κατάληψης και φωτογραφικό ρεπορτάζ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου