Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ημερίδα για τον θερμαλισμό στην Κόρινθο..!

Συγχαρητήρια  πρέπει  να  δώσουμε  στον  Δήμο  Κορινθίων  για  την  πολύτιμη  και  φιλότιμη  προσπάθεια  που  κάνει  προκειμένου  να προβάλει  η  και  να  υπερασπιστεί αυτόν  τον   θησαυρό που  η  φύση μας  έδωσε  απλόχερα   .
Τα  ιαματικά  νερά  μας  .
Το  δημοσίευμα  που  ακολουθεί   είναι ......
από  το  diogenis press .

Μια ξεχωριστή ημερίδα  αναπτυξιακής προοπτικής και τουριστικής ανάπτυξης με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη Θερμαλισμού, Υγείας &Ευεξίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09: 00 (π.μ.), στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο(Δαμασκηνού &Κολοκοτρώνη).
Η  Ημερίδα διεξάγεται σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην οποία θα παρευρίσκονται Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις Λουτροπόλεις της Ελλάδος, ειδικοί επιστήμονες που έχουν  σχέση  με τον Ιαματικό Τουρισμό και Θερμαλισμό, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Επιμελητηρίων κλπ.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κορινθίων είναι μέλος του «Συνδέσμου  Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας» αφού στα διοικητικά του όρια βρίσκεται η σημαντική  και ιστορική ιαματική πηγή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, του πρώην Δήμου Σαρωνικού, και εκπροσωπείται  στον Σύνδεσμο, από τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Πέτρο Λέκκα-  πρ. Δήμαρχο Σαρωνικού, ο οποίος έχει εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή (Διοίκηση) του Συνδέσμου.
Επίσης την ίδια μέρα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, μέλη του οποίου είναι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Λουτροπόλεων της Ελλάδος.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων, που  μεταξύ των άλλων θεμάτων στόχο έχει,  την αξιοποίηση της Ιαματικής πηγής των Λουτρών της Ωραίας Ελένης,  ούτως ώστε να προβάλει τον Θερμαλισμό  ως ένα βασικό τουριστικό  προϊόν για την ανάπτυξη  του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η πραγματοποίηση της παραπάνω ημερίδας καθώς και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου, γίνεται  σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της 30/11/2011, του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου