Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνική Πολιτική . Ποιος την διαχειρίζεται ?

 

Μια από τις πλέον ιστορικά παρεξηγημένες, αλλά και έντονα διεκδικούμενες έννοιες είναι αυτή της "Πρόνοιας". Αν και συνιστά μια από τις κυριότερες έννοιες στην ανθρώπινη ζωή και ......
ανάπτυξη, την έννοια της προνοητικότητας, ωστόσο παραμένει στα ζητούμενα της ανθρώπινης πορείας.
Η κοινωνική Πρόνοια δεν είναι αγαθό ούτε παροχή. Είναι ένα κοινωνικό δικαίωμα. Είναι μια βασική πλευρά στον αγώνα για δημοκρατικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι το ελάχιστο δικαίωμα αυτοσυντήρησης της κοινωνίας.
Η ανάγκη της Κοινωνικής Πρόνοιας αφορά τους χρόνια ανέργους, τους αναπήρους, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ιδιαιτερότητες, τα εξαρτημένα από ουσίες άτομα,  και τους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες.

Αλλά στον Δήμο μας ποιος να κάνει κοινωνική πολιτική όταν και αυτή η πολιτική μετά από την μεταναστευτική πολιτική , την πολιτική αντιμετώπισης παραπόνων των Δημοτών , την πολιτική αντιμετώπισης ιδιοκτητών αυθαίρετων κατοικιών αλλά και κάθε άλλου είδους πολιτική τώρα η Δημοτική αρχή ανέθεσε και αυτή την τόσο σοβαρή κοινωνική πολιτική στον Κύριο Τάσο Φουντούκη .
Σε έναν δημότη αλλά όχι Λουτρακιώτη έναν ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την τοπική κοινωνία του Δήμου μας , κάποιον ο οποίος έχει μόλις δυο χρόνια περίπου εγκατασταθεί στο Λουτράκι μόνιμα .
Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει αυτές τις οικογένειες οι οποίες πραγματικά έχουν την ανάγκη αυτής της τόσο μικρής αλλά πολλή μεγάλης για αυτούς βοήθεια ?
Με ποια κριτήρια εμπιστεύτηκαν έναν ξενόφερτο έναν ετεροδημότη να διαχειριστή τον πόνο των συνδημοτών μας ?
Πως εμπιστεύτηκαν αυτό το τόσο λεπτό για την τοπική κοινωνία θέμα σε κάποιον ο οποίος ακόμα κυκλοφορεί με αυτοκίνητο το οποίο φέρει ακόμα πινακίδες εξωτερικού ?
Οι αρμόδιοι της Δημοτικής αρχής έχουν επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος?
Έχουν ξεχάσει ότι μέλος της Παράταξης τους και όχι μόνο αλλά και εκλεγμένο έχει Πανεπιστημιακή μόρφωση και ειδικότερα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου