Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι φορείς, σε τοπικό επίπεδο κωφεύουν εσκεμμένα. Ντροπή κύριοι!

Η Γιάτρισσα κλείνει πληγές
Μακαρόνια χωρίς «αστακό»
Για ακόμη μία χρονιά, η προσφορά σε τρόφιμα, ρούχα… αλλά και οικονομική βοήθεια, από το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παναγιάς Γιάτρισσας Λουτρακίου στους αναξιοπαθούντες της ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλη.
 
Αλλά ή αλλάς, για μία χρονιά ακόμη, η απουσία, η έλλειψη συμμετοχής των φορέων....
 
της περιοχής στην ανακούφιση των φτωχών κοινωνικών ομάδων, φαντάζει μεγαλύτερη φέτος, αφού ιδιαίτερα φέτος, το φαινόμενο της κρίσης, σα μεγεθυντικός φακός μεγαλώνει κάθε ανάγκη αλλά… και την αναλγησία όσων ευημερούν και δεν σκέπτονται το… διπλανό τους.
 
Έτσι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, η εκκλησία έρχεται να προσφέρει έργο πρόνοιας, αντικαθιστώντας το κράτος και τους φορείς του, που τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο κωφεύουν εσκεμμένα. Διότι προ ημερών, πραγματοποιήθηκε κάλεσμα, έτσι ώστε από κοινού εκκλησία και φορείς να ανακουφίσουν τώρα τις γιορτές όσους χρήζουν βοηθείας, αλλά μάταια, ούτε ένα πακέτο μακαρόνια δεν περίσσεψε από το τραπέζι τους.
 
Και δε μιλάμε για να κάνουν Χριστούγεννα, ας πούμε… με αστακο-μακαρονάδα, ούτε καν για τη σάλτσα της.
Αλλά, εκείνοι που έχουν ανάγκη να μη φτάσουν στο σημείο να καταδικαστούν, ακόμη και κλέβοντας ένα καρβέλι ψωμί, σαν τον Γιάννη- Αγγιάνη του Βίκτωρα Ουγκώ, καθώς ο Ιαβέρης, προστάτης των θεσμών των πλουσίων αλείφει βούτυρο στη φέτα αυτού του ίδιου ψωμιού, το οποίο ο Γιάννης – Αγιάννης έκλεψε.
Ντροπή κύριοι!
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου